…Σαν το βέλος.

Υπάρχουν στιγμές οπου όλα φαίνονται δύσκολα, οτι όλα απαιτούν προσπάθεια, αρνητικές σκέψεις κατακλύζουν ίσως το μυαλό σου και μπορεί να νιώθεις αβοήθητη/ος, ενώ κάνεις οτι ακριβώς έκανες και όλα πήγαιναν τόσο καλά.

Η ζωή προχωρά κι εμείς μαζί της, θέλοντας και μη. Όπως είναι απόλυτα φυσιολογική ανάγκη του κάθε οργανισμού να χρειάζεται ανάπαυση και ξεκούραση καθημερινά, ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει πιθανές βλάβες, να γεμίσει τι μπαταρίες του (ενέργεια), να αποβάλει τυχόν απόβλητα (αποτοξίνωση), και να ετοιμαστεί ώστε να φέρει εις πέρας το έργο του. Έτσι και σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο υπάρχουν στιγμές που μπορεί κάτι να σε τραβάει πίσω και να νιώθεις οτι πρέπει να κάνεις μια παύση, να ρήξεις ρυθμούς και να αφουγκραστείς την κατάσταση καλύτερα.

Κάθε φορά που το νιώθεις αυτό ή το βλέπεις να γίνεται, να θυμάσαι οτι για να εκτοξευθεί ένα βέλος απο το τόξο, πρέπει να το τραβήξεις προς τα πίσω, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη τάση και να ταξιδέψει πολύ μακριά σε σχέση με το που βρισκόταν.

Κάθε τι που μπορεί να βλέπεις σαν δυσκολία, σαν εμπόδιο, οτι όλα μπορεί να πηγαίνουν ανάποδα σε σχέση με αυτό που θες, να θυμάσαι οτι βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που είναι να βρίσκεσαι και ίσως είναι η στιγμή να κάνεις την παύση σου και να αξιολογήσεις την κατάσταση. Πολλές φορές ίσως ήδη να το έχεις βιώσει αυτό, και να είδες οτι τελικά αυτό που νόμιζες οτι είναι καλύτερο για εσένα δεν ήταν απαραίτητα αυτό που τελικά ήθελες, αλλά αυτό που ήρθε.

Μάζεψε λοιπόν δυνάμεις, ξεκαθάρισε το τοπίο, με τα νέα πλέον δεδομένα και ετοιμάσου για εκτόξευση! …σαν το βέλος.

Είσαι οτι Επιλέξεις να Είσαι κάθε στιγμή…

Ζήσε Συνειδητά

Αν το βρήκες ενδιαφέρον… τι περιμένεις;
Μοιράσου το! 😀
Σου αρέσουν τα μπισκότα;