Παναγιώτης Μαμασούλας

Holistic Health Expert – Optimum Lifestyle Strategist – Biohacker 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Δυτική πλευρά της Αττικής, στο Ίλιον, τον Οκτώβρη του 1989. Το τρίτο απο τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας. Με θεωρώ αρκετά τυχερό καθώς πρόλαβα την εποχή που τα παιδιά έπαιζαν αρκετά στους δρόμους, χωρίς την παρουσία ηλεκτρονικών συσκευών, εκτός της τηλεόρασης.
Με θυμάμαι αρκετά δραστήριο καθώς συμμετείχα σε όλες τις ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσική, ζωγραφική, παραδοσιακούς χορούς. Απο μικρός ήθελα να βλέπω “από μέσα” την κάθε δραστηριότητα παίρνοντας ερεθίσματα και εμπειρίες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή μου. Η καταγωγή της μητέρας μου από τη Λευκάδα, ήταν ο λόγος που περνούσα συχνά ολόκληρα Καλοκαίρια κοντά στη φύση, τη θάλασσα και την πιο ελεύθερη και ανέμελη καθημερινότητα της επαρχίας, μαζί με την γιαγιά και τον παππού.
Ποδήλατο, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αναρρίχηση, roller blades και άλλες πολλές δραστηριότητες ήταν καθημερινότητα. Στην ηλικία των 16 ενώ η συνεχόμενη αναζήτηση για… κάτι… για το νόημα της ζωής ίσως… και ενώ ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το motocross, ήρθε η πρόταση απο τον κολλητό μου να δοκιμάσουμε τη μοίρα μας στους latin χορούς σαν χόμπι. Άμεσα κατάλαβα τις δυνατότητες μου και σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα να επενδύσω σε αυτό. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, που με έχει επηρεάσει και βοηθήσει να εξελιχθώ υπερβολικά σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Σήμερα συνεχίζω να διδάσκω και να προπονούμε σε διαγωνιστικό επίπεδο και ταυτόχρονα ερευνώ πως κάποιος σε ερασιτεχνικό ή σε διαγωνιστικό επίπεδο μπορεί να διαπρέψει συνδυάζοντας την καλή τεχνική κατάρτιση, με την καλή φυσική και νοητική κατάσταση.
Η υποχρεωτική εκπαίδευση είχε φτάσει στο τέλος της και ήμουν πεπεισμένος οτι το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν με καλύπτει ώστε να φοιτήσω σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Παρόλαυτα για να μην μένω ανενεργός αποφοίτησα δύο χρόνια αργότερα απο το Δημόσιο Ιεκ του Χαιδαρίου και την ειδικότητα “Τεχνικός Η/Υ και Μηχανών Γραφείου”.  Με ενδιέφερε η τεχνολογία μιας και ζούμε σε μια τεχνολογική Εποχή όπου, αν όχι ακόμα, σε λίγα χρόνια τα περισσότερα θα είναι ηλεκτρονικά. Ήξερα όμως οτι αυτή η γνώση είναι ένα εργαλείο στη φαρέτρα μου και όχι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση.
Η εργασιακή εμπειρία σήμαινε πολλά για μένα, μιας και αποκτιέται μέσα απο την επαναλαμβανόμενη δράση στο πεδίο και όχι στην θεωρία. Όπως στα παιδικά μου χρόνια με διάφορα χόμπι, έτσι και αργότερα απο την ηλικία των 16, πέρασα απο πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας. Μαρμαράς (δίπλα στον πατέρα μου), ταχυδρόμος, πωλητής, εξυπηρέτηση πελατών σε τηλεφωνικό κέντρο, σερβιτόρος εστιατορίου και σε club, barista, υπεύθυνος καταστήματος, συνοδός σε άτομο με κινητικές δυσκολίες κ.α. Κάθε ένα μοναδικό, αποκτώντας πολλά διαφορετικά βιώματα και εμπειρίες ζωής, επεκτείνοντας τον χάρτη πραγματικότητας μου.
Γύρω στα 21 μου χρόνια, την περίοδο της στρατιωτικής μου θητείας, ήρθα σε επαφή, μέσω ενός λοχία μου, με την Γερμανική εταιρία LR Health & Beauty. Μετά τον χορό, η ενασχόληση με το Δικτυακό Μάρκετινγκ επαγγελματικά και ή όλη αναζήτηση και έρευνα των προϊόντων υγεία και ομορφιάς της εταιρίας, είναι σημείο αναφοράς για την τωρινή μου κατάσταση, επαγγελματικά και προσωπικά. Ήταν το έναυσμα να ξεκινήσει η μεγάλη μου έρευνα για την Προσωπική Ανάπτυξη, όπως επίσης για τα βότανα και τον φυσικό τρόπο ζωής.

«We are Human Becomings, not Human Beings»

Το μεγάλο ταξίδι της συνεχόμενης αναζήτησης, εκπαίδευσης, δοκιμών και πολλών ευρημάτων, είχε ξεκινήσει. Φοίτησα στην αναγνωρισμένη ακαδημία Base Training, στις ειδικότητες “Advanced Personal & Group Trainer”, “Sports Performance”, “Fitathlon Trainer”, “Dance Aerobic Instructor”, στα πρότυπα του ACSM και NSCA. Αμέσως άρχισα να εργάζομαι ως personal trainer με ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές δίπλα στον Γιάννη Κωτσή, όπως και πλήθος ατόμων σε group, σε μεγάλα γυμναστήρια της Αττικής. Το οτι μπήκα κατευθείαν στα βαθιά σε τόσο υψηλό επίπεδο, με βοήθησε να μην επαναπαυθώ και να καταλάβω οτι η συνεχόμενη εκπαίδευση και εξέλιξη είναι μονόδρομος.
Πολύ γρήγορα ανακάλυψα “κενά” στον χώρο του fitness και θέλοντας να παρέχω καλύτερες υπηρεσίες και αποτελέσματα, οδηγήθηκα στο OLON και το Amsterdam International University ώστε να σπουδάσω “Φυσικοπαθητικός” (Naturopathy Doctor). Εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μου με κλινική διατροφολογία, βοτανολογία και άλλες φυσικές μεθόδους. Πρόληψη, θεραπεία, αντιγήρανση, μακροζωία, υψηλές επίδοσης, πραγματική υγεία… κάποιες απο τις λέξεις που εκφράζουν αυτή την επιστήμη.
Παράλληλα η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τις δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού, με οδήγησε στη Dynamic Equilibrium System, ξεκινώντας ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο του NLP και αυτό που ονομάζουμε Mind Re-Engineering, αποφοιτώντας σαν “Nlp Practitioner” και στη συνέχεια σαν “Master Nlp Practitioner”, ενώ είναι προγραμματισμένες κι άλλες εκπαιδεύσεις, όπως “Nlp Coach” και “Micro Expressions”.
Η γνώση και η εμπειρία απο αυτές τις εκπαιδεύσεις ήταν η τρίτη σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου όπου όλα έρχονται να συνδεθούν και να αναβαθμιστούν μέσα απο πολλές πολλές αλλαγές, που βίωνα και βιώνω καθημερινά.
Τέλος έχω πιστοποιηθεί ως “B.R.I.S Instructor” (χειροπρακτικές τεχνικές), “Zumba Instructor”, “ViPR Trainer & Group Instructor”, “Lifeguard”, “Usui Reiki Master” κ.α.
Έχω παρευρεθεί σε πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων, bootcamps, e-learnings, ως presenter και ως μαθητής με στόχο τη συνεχή προσωπική και επαγγελματική μου ανάπτυξη.

“Είμαστε ότι αφομοιώνουμε και μεταβολίζουμε σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.”

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τα “όπλα” μου για να πετυχαίνω προσωπικά, όπως και επαγγελματικά κορυφαία αποτελέσματα και επιδώσεις.
Για μένα Επιτυχία σήμερα είναι να συνδυάζω αρμονικά τις αρχές του φυσικού τρόπου ζωής, με την τεχνογνωσία και τεχνολογία του 21ου αιώνα για μια πολύχρονη, γεμάτη ενέργεια και υγεία ζωή, με νέες εμπειρίες και πολλά επιτεύγματα.
Σου αρέσουν τα μπισκότα;